,

Haberler

Uluslararası Deniz Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu

Uluslararası Deniz Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu 3. Avrasya Hukuk Kurultayı Bağlamında Karadağ’da Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi.

DEHUKAM tarafından, Türkiye Hukuk Platformu’nun destekleri ile UMIP, MIMA, ANCORS, ICOG, IME ve US Naval War College işbirliğinde “Uluslararası Deniz Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu” 3. Avrasya Hukuk Kurultayı kapsamında 3-4 Kasım 2022 tarihlerinde Karadağ’ın Budva şehrinde gerçekleştirildi.

DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Hakan Karan, Türkiye Hukuk Platformu Genel Sekreteri Sayın Av. Ahmet Akcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ve DEHUKAM Danışma Kurulu Üyesi Sayın Ebubekir Gizligider ve Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Yakup Moğul’un konuşmaları ile başlayan Sempozyum Programı kapsamında altı oturumda 9 Türk 19 yabancı konuşmacının sunumları ışığında 42 farklı ülkeden 250’den fazla büyükelçi, hakim, bürokrat, uygulayıcı, hukukçu ve akademisyen uluslararası deniz hukukunda güncel gelişmeleri tartıştı. Sempozyum programı DEHUKAM Müdürü Sayın Mustafa Başkara ve diğer davetli konuşmacıların kapanış konuşmaları ile tamamlandı.

DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Karan yaptığı açılış konuşmasında denizlerin isimleri Akdeniz, Karadeniz olarak değişse de dünyada tek bir deniz olduğuna, bu denizin de halkları, devletleri birbirine bağladığına dikkat çekti. Türkiye’den yola çıkan bir geminin, herhangi bir devletin sınırı olmadığı için rahatlıkla Barselona’ya ulaşabildiğini belirten Karan, denizle ilgili hakların sadece denizi kıyısı olan devletlerle ilgili olmadığını, sınırı olmayanlarla da alakalı olduğunu ifade etti. Karan, “İlk defa uluslararası konferansta sınırı olmayan ülkelerin hakları dile getirilecek” sözleriyle Uluslararası Deniz Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu’nun önemini vurguladı.

Sempozyum programına katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

3. Avrasya Hukuk Kurultayı hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız