,

Haberler

Arjantin Büyükelçiliği Tarafından DEHUKAM Ev Sahipliğinde Gerçekleştiren Konferans Yoğun İlgi Gördü

Arjantin Ankara Büyükelçiliği tarafından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mahmut Esat Bozkurt salonunda “The Question of the Malvinas Islands” (Falkland Islands) konferansı DEHUKAM ev sahipliğinde 20 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Konferansta Arjantin Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk ve Kültür Birimi Başkanı Florencia Grimalt ve Uluslararası Hukukçu Prof. Dr. Facundo Rodriguez tarafından sunumlar gerçekleştirdi.

Arjantin Büyükelçisi Beatriz Salas’ın yanı sıra Kosta Rica Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos-Fallas, Ekvator Ankara Büyükelçisi Lourdes Puma Puma, El Salvador Ankara Büyükelçisi Hector Jaime, Guetamala Ankara Büyükelçisi Jairo d. Estrada ile Peru, Panama ve Uruguay Ankara Büyükelçilik müsteşarlarının katılım sağladığı Konferansa çok sayıda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri dinleyici olarak katıldı.

Konferans öncesi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Muharrem Özen, DEHUKAM Baş Araştırmacısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir ve DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara ile bir araya gelen büyükelçiler, DEHUKAM ile Latin Amerika ülkeleri arasında gerçekleştirilebilecek olası işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

Başta Arjantin Ankara Büyükelçisi Beatriz Salas olmak üzere tüm Arjantin Ankara Büyükelçiliği çalışanlarına etkinlik için teşekkür ederiz.