,

Haberler

DEHUKAM ile TÜBİTAK MAM Arasında Deniz Hukuku, İklim Değişikliği ve Kutup Araştırmaları Alanında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Merkezimiz ile TÜBİTAK Marmara Araştırmaları Merkezi Başkanlığı arasında “Deniz Hukuku, İklim Değişikliği ve Kutup Araştırmaları” konularını kapsayan İşbirliği Protokolü DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara ile TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy tarafından 14 Ağustos 2023 tarihinde TÜBİTAK MAM Başkanlığında düzenlenen törende imzalandı.
Söz konusu İşbirliği Protokolü ile TÜBİTAK MAM ile DEHUKAM arasında halihazırda yürütülen faaliyetlerin Projeler kapsamında çeşitlendirilmesi ve söz konusu alanlarda yetişmiş insan gücü kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir.

Tören öncesi DEHUKAM heyeti onuruna verilen kokteyl programında da Türkiye’nin kutup suları üzerindeki menfaatlerinin korunması maksadıyla gerçekleştirilebilecek çalışmalar ile işbirliği faaliyetlerinin önceliklendilmesi konuları tartışmışlardır.
Tören akabinde DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara tarafından TÜBİTAK MAM Başkanlığı görevine yakın bir tarihte atanan Sayın Prof. Dr. Burcu Özsoy’a günün anısına hediye takdiminde bulunulmuştur.
Sayın Prof. Dr. Burcu Özsoy’un TÜBİTAK MAM Başkanlığı görevinin iki Kurum arasındaki ilişkinin daha ileri seviyeye taşınmasına vesile olmasını ve İşbirliği Protokolünün ülkemizin Deniz Hukuku, İklim Değişikliği ve Kutup Araştırmaları konularındaki hak ve menfaatlerinin korunmasına hizmet etmesini temenni ederiz.