,

Haberler

International Panel on Maritime Decarbonization 15 Mart 2024 Tarihinde Düzenlendi

Türkiye – Japonya Diplomatik İlişkilerinin Tesisinin 100. Yıldönümü kapsamında Ankara Üniversitesi Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi APAM ve DEHUKAM ile Japonya Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen Maritime Decarbonization başlıklı uluslararası panel 15 Mart Cuma günü saat 10:30’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mahmut Esat Bozkurt Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Sayın Ünal Baylan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Takahiko Katsumata’nın yaptığı Panel programında Sayın Masanori Kobayasahi “Decarbonizing the Maritime Sector and the Applicability of Renewable Energy” başlıklı bir konuşma gerçekleştirerek Pasifik adası ülkelerinde okyanus bazlı yenilenebilir enerji ve deniz taşımacılığının teşvik edilmesindeki zorlukları ele aldı. Panelde ayrıca Doç. Dr. Levent Bilgili “IMO’s Decarbonization Struggle from Past to Present in Life Cycle Perspective” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek geçmişten günümüze IMO’nun karbondan arındırma ve küresel ısınmaya karşı mücadelesinden bahsederek yaşam döngüsü analizinin öneminin ifade etti.

Türkiye-Japonya diplomatik ilişki tesislerinin 100. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ve denizcilik endüstrisinin önem arz eden konularının ele alındığı bu etkinliğe iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ederiz.