,

Haberler

DEHUKAM’ın Panama ve Kosta Rika Ziyaretleri

DEHUKAM’ın Panama Ziyareti

 

DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karan ile DEHUKAM araştırmacıları Seyhan Gül Yılmaz ve Berilşah Kocabıyık, Uluslararası Panama Denizcilik Üniversitesi (UMIP) ve DEHUKAM arasında deniz hukuku alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Panama’yı ziyaretleri sırasında Panama Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret etmişlerdir.

Ziyaret kapsamında, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Genel Müdürlüğü ile görüşülmüş ve DEHUKAM tarafından yürütülmekte olan faaliyetler konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca, DEHUKAM tarafından yürütülmekte olan İngilizce Deniz Hukuku Lisansüstü Programları kapsamında ileride gerçekleştirilmesi mümkün olan ortak çalışmalar konusunda değerlendirmede bulunulmuştur. Panama Dışişleri Bakanlığı’na misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

DEHUKAM’nın Kosta Rika Ziyareti

DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karan ile DEHUKAM araştırmacıları Seyhan Gül Yılmaz ve Berilşah Kocabıyık, Birleşmiş Milletler tarafından Kosta Rika’da kurulan Barış Üniversitesi (The University for Peace – UPEACE) ve DEHUKAM arasında imzalanan denizde barışa ve deniz hukukuna ilişkin işbirliği protokolü kapsamında San Hose, Kosta Rika’yı ziyaret etmişlerdir.

DEHUKAM heyeti gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Barış Ünivertesi Rektörü Prof. Dr. Francisco Rojas Aravena ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Juan Carlos Sainz Borgo ile toplantı gerçekleştirmiştir. Toplantı kapsamında, mevcut işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmesi hedeflenen çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca, DEHUKAM tarafından yürütülen başta “DEHUKAM Türkiye’nin Dünya Denizlerindeki Enerji Kaynaklarıyla İlgili Egemen Yetkilerinin Araştırılması” TÜBİTAK 1001 Projesi olmak üzere diğer projelerden bahsedilmiş ve bilgilendirme yapılmıştır. Bu kapsamda, projeler ve eğitim faaliyetleri çerçevesinde değerlendirmelerde bulunulmuştur. BM Barış Üniversitesi’ne DEHUKAM heyetini ağırladıkları için teşekkür ederiz.