Haberler

Deniz Çevresi Hukuku Kapasite Artırımı Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

Barselona Sözleşmesi ve Diğer Uluslararası Dokümanlar Çerçevesinde Deniz Çevresi Hukuku Kapasite Artırımı Projesi Açılış Toplantısı 4 Ağustos 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Birçok bakanlık, üniversite ve sivil toplum kuruluşunun yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Açılış Toplantısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ferudun Tekbıyık ve Proje Yöneticisi Sayın Prof. Dr. İsmail Demir tarafından açılış konuşmaları ile başlamıştır.
Açılış konuşmalarının ardından Proje Yöneticisi Yardımcısı ve DEHUKAM Müdürü Sayın Mustafa Başkara tarafından “Barselona Sözleşmesi ve Diğer Uluslararası Dokümanlar Çerçevesinde Deniz Çevresi Hukuku Kapasite Artırımı Projesi İş Paketleri ve Proje Ekibinin Tanıtılması” başlıklı sunum gerçektirilmiştir.
Ardından Proje Deniz Saha Planlaması Uzmanı Sayın Dr. Devrim Tezcan’ın “Deniz Saha Planlaması Süreçleri ve Proje Çerçevesinde Gerçekleştirilecek Faaliyetler” başlıklı sunumu ve Proje İklim Değişikliği Bölgesel Değerlendirme Uzmanı Sayın Prof. Dr. Barış Salihoğlu’nun “İklim Değişikliğinin Akdeniz Havzasına Etkileri ve Barselona Sözleşmesi ve Eki Protokolleri Kapsamında Yapılan Çalışmalar” başlıklı sunumu ile toplantıya devam edilmiştir.
Son olarak, Proje Danışmanı Sayın Prof. Dr. Yücel Acer ve Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı Sayın Nazan Özyürek tarafından gerçekleştirilen kapanış konuşmaları ile Açılış Toplantısı sona erdirilmiştir.
Açılış Toplantısı’na katılım sağlayan tüm paydaşlara değerli katkıları ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.