,

Haberler

Türkiye Ev Sahipliğinde DEHUKAM Bünyesinde Birleşmiş Milletler Sistemine Entegre İklim Değişikliği Bölgesel Faaliyet Merkezi (CC/RAC) Kuruldu

DEHUKAM olarak Birleşmiş Milletler Çevre Programı Akdeniz Eylem Planı (UNEP/MAP) çatısı altında faaliyet gösterecek İklim Değişikliği Bölgesel Faaliyet Merkezi’nin Ülkemizde kurulmasına 6 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen Barselona Sözleşmesi 23.Taraflar Konferansı (COP23) oturumunda karar verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve DEHUKAM tarafından gerçekleştirilen yoğun ikili ve çok taraflı diplomatik girişimler sonucunda söz konusu Merkezin kurulmasına yönelik teklif Avrupa Birliği ile Türkiye iş birliğinde sunulmuş ve tüm taraf devletlerin oy birliği ile kabul edilmiştir.

İklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiği Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösterecek Merkezin uyum ve azaltım konularında gerçekleştireceği faaliyetler ile tüm dünyada öncü bir rol oynası hedeflenmektedir. Böylesi bir Merkezin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederiz.