,

Haberler

“Free and Open Seas” Sempozyumu 20 Mart 2024’te Düzenlenecek

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin yüzüncü yıl dönümü kapsamında DEHUKAM ile Japonya Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenecek “Free and Open Seas” Sempozyumu 20 Mart Çarşamba günü saat 15:00’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Açılış konuşmalarını Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin’in gerçekleştireceği Sempozyumun bildirileri, Prof. Dr. Yücel Acer’in “Açık Denizler ve Boğazlarda Seyir Özgürlüğü” konulu konuşmasının da yer aldığı tartışmalarla zenginleşecek. Ayrıca Altınbaş Üniversitesi Rektörü Sayın Çağrı Erhan, “Doğu Akdeniz’de Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) Kavramı ve Uygulamaları” başlıklı bir konuşma yapacak. Doç. Dr. Seta Makoto, Silahlı Çatışmalarda Serbest ve Açık Denizler bağlamında Deniz Hukuku ile Deniz Harp Hukuku arasındaki bağlantıya ışık tutacak. Son olarak, Sayın Kohei Imai “Dünya Siyasetinde Serbest ve Açık Denizlere Katkılar: Japonya ve Türkiye Arasında Karşılaştırmalı Bir Çalışma” konusunu anlatacak.

İki ülke arasındaki kalıcı dostluğun ve işbirlikçi ruhun bir yansıması olan ve alanında uzman konuşmacılar tarafından Deniz Hukuku kapsamındaki kritik konuların ele alınacağı Sempozyum’a katılımınız memnuniyetle karşılanacaktır.

Kayıt için: https://forms.gle/ew8neTS7Wc7oixSP8

Sempozyum Programı: Poster for The Symposium on Free and Open Seas